Als beheerder van deze startpagina groepsreizen, geef ik je graag een aantal tips die het eenvoudiger maken een groepsreis te boeken. Groepsreizen kunnen ontzettende leuk zijn maar als je je aansluit bij een groep waarbij je je niet op je gemak voelt of een verkeerd type groepsreis boekt, is het achteraf gezien verstandiger geweest om thuis te blijven. De volgende tips helpen je zeker op weg.

Tip 1.

Kies jet type groepsreis welke het beste bij je past. Als je van het strand, relaxen en dergelijke houdt, boek dan geen groepsreis waarbij activiteiten zoals wandelen, fietsen, bergbeklimmen of kayakken centraal staan.  Boek dan bijvoorbeeld een verzorgde rondreis of standvakantie naar Portugal,Italië of Spanje.

Als je niet zo van kinderen houdt, boek dan een groepsreis zonder kinderen. Andersom, als je een groepsreis met je kinderen wilt boeken, kijk dan bij het aanbod groepsreizen voor gezinnen.  Een groepsreis met kinderen is leuk als je zelf kinderen hebt of veel met kinderen om gaat.

Tip 2. Als je single bent en behoefte hebt aan gezelschap van andere alleenstaanden, dan is een single groepsreis ideaal, je ontmoet nieuwe vrienden, beleeft de leukste avonturen en maakt veel lol. Als je een singles groepsreis boekt, is het wel zaak een reis te boeken met singles van je eigen leeftijdsgroep. Er zijn sinle reizen voor groepen 30 tot 45 jarigen, jongeren, 50 plussers en alle leeftijden.  Jij bepaalt bij welke single leeftijdsgroep je je het beste voelt. En als je hoog opgeleid bent en aansluiting zoekt bij een single reis voor hoog opgeleiden, ook dat is mogelijk.

Tip 3, als je niet zo heel veel budget hebt en toch een verre groepsreis wilt boeken, bijvoorbeeld een groepsreis naar Australië, Zuid-Afrika of Nepal, vergelijk dan vooral de tarieven en reisprogramma's van de aanbieders van groepsreizen met verre bestemmingen.  De verschillen kunnen groot zijn. Je vindt een groot aantal reisorganisaties die goedkope groepsreizen ( budget reizen ) organiseren op deze startpagina

Tip 4, als je niet zo een “groepsmens” bent, moet je je afvragen of een groepsreis voor jou wel geschikt is, een cruise, wellness vakantie of citytrip kan een aardig alternatief zijn voor een groepsreis.

Tip 5, neem vooral de tijd om je goed te oriënteren en de vele mogelijkheden van georganiseerde groepsreizen tot je te nemen. Impulsief ingaan op een fantastische aanbieding van een aanbieder van groepsreizen of groepsrondreizen, kan je later hoofdbrekens bezorgen. Neem gewoon je tijd.

Tip 6, als je in januari of februari een groepsreis boekt, kan je misschien wel 10 tot 20 % vroegboek korting opleveren.

Tip 7, groepsreizen en zeker verre reizen zijn duur, sluit daarom altijd een goede annuleringsverzekering af zodat je kunt annuleren bij ziekte, ongeval of overlijden van familie.  Ook de tarieven en voorwaarden van annuleringsverzekeringen verschillen nogal,. Je bent niet verplicht een annuleringsverzekering af te sluiten bij de organisatie waar jij je groepsreis of rondreis hebt geboekt.

Tip 8, op deze groepsreizen startpagina.nl vind je vele betrouwbare reisorganisaties met SGR en veelal ANVR keurmerk. Boek je groepsreis altijd bij een reisorganisatie die bij minimaal de SGR, is Stichting Garantiefonds Reisgelden is aangesloten, als de reisorganisatie failliet gat of om een ander manier niet aan zijn verplichtingen kan voldoen, is de kand groot dat je je reisgeld terugkrijgt.

Tip 9. Een wandelvakantie bezorgt je gegarandeerd nieuwe vrienden en inzichten.  Voor diegenen die van avontuur houden, je kunt ook een bergsport vakantie boeken. Zo loop je door de toppen van de bergen en verken je je eigen grenzen

Tip 10, tal van organisaties organiseren wandeldagen of stranddagen voor singles.  je kunt hier ook een singletrip boeken.

Post is bewerkt op feb 16, 2017, 5:45 p.m. door Hans